dimarts, 20 de novembre del 2007

Presentació




La Josepa Plans i Sayós, o sigui, la Pepeta de Cal Pei, o sigui, la mare, va recollir tota aquesta informació durant l'any 2005 i ho va transcriure al seu ordinador, amb paciència i amb tossuderia per adaptar-se a les noves tecnologies. Després de imprimir-ho, m’ho va fer arribar perquè me’n fes càrrec. Deixat com sóc, durant dos anys llargs ho he tingut guardat al calaix pensant com ho donava a conèixer. Finalment, amb aquest bloc,he trobat la manera.

Quan et poses a repassar aquest llistat de noms, t’adones que estàs davant d’una cosa viva, canviant. Els noms de les cases ens parlen de la història que hi ha darrera de cada porta, de la història del poble.

Actualment, Alpens creix molt. Només amb aquests dos anys s’han construït cases noves, fins i tot carrers nous. Amb el creixement, les persones quedem una mica més distanciades. Ja no ens coneixem tots els que passem pel carrer. Potser arribarà un dia que les cases ja no tindran nom, només número. Potser.

És per això que em sembla important deixar constància de la nostra manera de fer fins ara, de la nostra manera de conèixer-nos, dels noms i dels mal-noms que ens han identificat i ens identifiquen encara.

Ho deixo aquí penjat, sabent que encara falta “arreglar” algunes coses i que les poques fotografies que tinc no són massa bones. Però la cosa ja no podia esperar més. Ho deixo aquí amb la intenció d’anar millorant la meva feina. La de la mare ja és prou bona, segurament.


Si hi trobeu errors o voleu dir-hi la vostra, podeu deixar-ho anotat a l'apartat dels comentaris. Intentarem anar arreglant les mancances. Us en donem les gràcies per endavant.
Joan de Cal Pei, novembre de 2007


INTRODUCCIÓ



Tot i que he recopilat les dades d'aquest treball tan bé com he sabut, a partir de la meva memòria i, principalment, del que m'han explicat, és possible que no tothom ho recordi de la mateixa manera.
Per tant, accepteu la bona intenció. Gràcies.

Els petits poemes son fets per la meva filla Roser

Notes:
- Entre parèntesis s’indica l’ofici de la persona que vivia en aquesta casa.
- Només hi ha enregistrats els oficis més antics i coneguts
- Els noms de les cases estan ordenats de més antic a més recent.
- El nom actual s’ha ressaltat en negreta








Josepa Plans Sayós
Alpens, dia 1 de juliol de 2005

3 comentaris:

Divino do Guaporé ha dit...

Només per dir que m'ha agradat molt, de tant lluny, retrobar el poble d'Alpens, carrer per carer, casa per casa. Josep

Anònim ha dit...

Realment, una feinada, ben feta i valuosa per la memòria d'Alpens. Felicitats!!

Roser ha dit...

Ben fet, mare! Ara que ja no hi sou, us retrobem en el record dels noms de les cases, dels noms de les flors, de les cançons...